THE ART OF

HANDBLOCK PRINTING

Mode is veel meer dan alleen kleding; het is een manier om jezelf uit te drukken, culturen te omarmen en tijdloze schoonheid te vieren. Eén van de meest intrigerende kunstvormen die de wereld van mode verrijkt, is het Indiase handblock printen. Dit ambachtelijke proces gaat verder dan het ontwerp zelf - het vertelt een verhaal van vakmanschap, traditie en de diepgewortelde cultuur van India.

Handblock printen is een eeuwenoude kunstvorm die zijn oorsprong vindt in de kleurrijke straten van India. Het is een ambachtelijk proces waarbij houten blokken met met de hand gesneden patronen worden gebruikt om textiel te bedrukken. Deze houten blokken worden in de vakkundige handen van ambachtslieden gedoopt in levendige kleuren en vervolgens met precisie op de stof gestempeld, laag na laag. Het resultaat? Een verbluffend patroon dat rijk is aan diepte, textuur en karakter.

Wat handblock printen zo speciaal maakt, is de diepgaande connectie met de Indiase cultuur en geschiedenis. Elk patroon vertelt een verhaal, geïnspireerd door de omgeving, folklore en symboliek van India. Of het nu gaat om ingewikkelde bloemenmotieven die de natuurlijke pracht vieren of geometrische patronen die de harmonie van het universum symboliseren, elk ontwerp is doordrenkt van betekenis en emotie.

Het ambacht van handblock printen heeft de tand des tijds doorstaan en blijft een levende erfenis van traditionele Indiase vakmanschap. Ambachtslieden die deze kunst beheersen, hebben jarenlange training en toewijding doorstaan om de fijne kneepjes van het vak te leren. Van het selecteren van de juiste stoffen tot het kiezen van de perfecte kleurencombinaties, elk aspect van het proces getuigt van de diepgaande toewijding aan excellentie.

PRAKTISCHE TIPS

WASSEN

Voor het behoud van de levendige kleuren en het unieke patroon, volg deze wasinstructies. Was het item apart op de hand of een delicate machinewas programma op 20 graden. Gebruik een mild wasmiddel zonder enzymen/biologisch afbreekbaar.

DROGEN

Je mag het item niet in de droger doen. Wring het voorzichtig uit en droog het hangend of liggend binnenstebuiten en uit de buurt van direct zonlicht.

TAKE CARE OF YOUR ITEM

Het allerbeste voor jouw item is om het zo min mogelijk te wassen, wat je kunt doen om het tussen het dragen door op te frissen is het item te stomen. Dit kun je doen met een stomer, of door het item in je badkamer te hangen wanneer je lekker warm aan het douchen bent!