ONZE VISIE OP

DUURZAAMHEID

Onze missie is om Re-tale en onze winkel op de meest bewuste en verantwoordelijke manier te runnen. Wij geloven dat het onze morele verplichting is om de juiste keuzes te maken binnen onze eigen onderneming om samen te kunnen groeien als mensen. Duurzaamheid is een breed en groot begrip, daarom hebben wij er zowel voor ons private label Re-tale als onze selectie aanvullende merken in de winkel, voor gekozen ons te focussen op de volgende ‘sustainable development goals’ die door de Verenigde Naties zijn opgesteld: gendergelijkheid, verantwoorde consumptie en productie en partnerschap om doelstellingen te bereiken. 

Een onderdeel van dit doel is om onze ecologische voetafdruk met ons eigen private label re-tale zo klein mogelijk te houden. Om dit te doen, upcyclen we voornamelijk vintage stoffen of gebruiken we overgebleven materialen die we van over de hele wereld verzamelen. Als we nieuw gemaakte stof gebruiken, zorgen we ervoor dat deze op de traditionele manier wordt gemaakt volgens oude ambachten die een minimale impact op het milieu hebben. Daarnaast werken we alleen samen met kleine ateliers/ kleine familiebedrijven waarmee we dagelijks contact hebben. Zo kunnen we garanderen dat elke creatie onder eerlijke en respectvolle omstandigheden met veel passie en liefde van creatieve mannen en vrouwen tot stand komt.

Voor onze huidige collecties werken we samen met drie geweldige partners in India. Elk van onze partners heeft zijn eigen verhaal, welke je hier kunt terugvinden. Naast onze private label collectie, verkopen we een aantal merken die ons inspireren door de manier waarop zij hun onderneming runnen. Ieder van hen verbind zich op hun eigen unieke manier met onze doelen en dromen voor een bewustere mode wereld.

AZO FREE DYE

Al onze handblock geprinte stoffen worden bedrukt met 'azo -vrije of natuurlijke verfstoffen'. Deze milieuvriendelijke kleurstoffen zijn een alternatief voor traditionele kleurstoffen en hebben een lagere impact op het milieu.

RE-USING MATERIALS

40% van ons private-label aanbod is gemaakt van 'upcycled' of vintage materialen. Dit gaat om alle items gemaakt van vintage Indiase zijden sarees, vintage kantha doeken en andere 'rest' materialen die we tijdens onze reizen vinden.

TRANSPARENCY

We focussen ons op een zo kort mogelijke productie keten wat ons proces zo transparant mogelijk maakt. Het directe contact met onze partners, in plaats van met een tussenpersoon, zorgt ervoor dat wij volledig zicht hebben op het hele productieproces.

ETHICAL LABOUR

Ieder van onze Indiase samenwerkingspartners voorziet hun werknemers van een veilige, inclusieve werkomgeving en betalen hen een leefbaar loon. Daarnaast bieden ze hen in plaats van een prijs per stuk, een vast salaris aan wat zorgt voor meer zekerheid en rust.

ONTDEK ONZE MATERIALEN

IN THE MAKING

OUR SUSTAINABILITY REPORT

Omdat we zo eerlijk en transparant mogelijk willen zijn over ons eigen productie proces en dit zo overzichtelijk en feitelijk mogelijk in kaart willen brengen, zijn we hard aan het werk om een jaarlijks 'sustainability report' uit te brengen. Heb je totdat het zo ver is specifieke vragen over onze visie op duurzaamheid of ons proces? Stuur ons gerust een berichtje via de chat of via e-mail.

CONTACT